Trainers

René Lange en Marcel Lucassen vormen het ‘bamboe’-sterke trainingsteam van Kihon.
De Jiu-jitsu graduaties zijn als volgt:

  • René Lange – 7e dan
  • Marcel Lucassen – 6e dan

Beide zijn ze in het bezit van het diploma jiu-jitsu leraar A & B en borgen hiermee het allerhoogste opleidingsniveau denkbaar voor een jiu-jitsu vereniging.
Zij worden ondersteund door:

  • Jurgen Theunissen – 5e dan (jiu-jitsu leraar A & B)
  • Pascal van Nispen – 3e dan (jiu-jitsu leraar A)
  • Iwan van der Lee – 3e dan (jiu-jitsu leraar A & B)

René Lange

7e dan (jiu-jitsu leraar A & B) 

Mijn naam is René Lange, in 1977 ben ik begonnen met jiu-jitsu. Ik weet dit moment nog als de dag van gisteren, bij Hamako in Nijmegen. Er liepen daar mensen rond met zwarte band, iets waarvan ik dacht dat is voor mij niet haalbaar. Naarmate ik vorderde met het halen van de kleuren band, wat gemoeid ging met de nodige jaren kwam de zwarte band in het vizier.
Uiteindelijk heb ik deze behaald en dit was een echte mijlpaal voor mij. Ik werd er mij steeds meer bewust van dat als je iets wilt, dat dit mogelijk is.
Dit heeft het jiu-jitsu mij gebracht, zowel mentaal als fysiek zelf verzekerd en vertrouwen hebben in je kunnen. Ik behaalde mijn eerste, tweede en derde dan jiu-jitsu, waarna ik de lerarenopleiding ging doen. Ik ben jiu-jitsu leraar A en B van de Judobond Nederland, dit is een rijks erkend diploma. Ik ben in het bezit van de 7de dan jiu-jitsu, de eerste dan judo en probeer regelmatig wat te
boksen en te kickboksen. Momenteel ben ik lid van de Nationale Graden Commissie Jiu-Jitsu bij de Judobond Nederland.

Marcel Lucassen

6e dan (jiu-jitsu leraar A & B)

Mijn naam is Marcel Lucassen 
Al 35 jaar doe ik aan Budo ben begonnen met judo in 1986 daarna in 1988 met Jiu-Jitsu begonnen. In 1995 heeft Rene Lange  zijn eigen vereniging op gericht en ben ik als eerste lid bij hem begonnen! Later heb ik mijn leraar die diploma’s behaald. Nog steeds train ik en geef ik wekelijks met veel plezier les.

Jurgen Theunissen

5e dan (jiu-jitsu leraar A & B)

Mijn naam is Jurgen Theunissen, in 1995 ben ik in contact gekomen met Jiu Jitsu via een maatje van mij, genaamd Marcel Lucassen. In het begin trainde ik twee keer in de week maar dat werd al snel meer. Uiteindelijk behaalde ik vier jaar later mijn zwarte band. Dit door veel te trainen en uren te maken met mijn maatje Marcel en de goede begeleiding van mijn Sensei René Lange, is dit mogelijk geworden.
In het jaar 2000 ben ik begonnen met de opleiding Jiu Jitsu leraar A. Hiervoor moesten we naar Amersfoort, dit waren totaal 23 zaterdagen. In 2001 heb ik deze met goed gevolg afgerond. Na een jaar lesgeven en ervaring opdoen heb ik in 2002 besloten de Jiu Jitsu leraar B opleiding te gaan doen.
In 2003 ben ik ook hiervoor geslaagd. Dit houdt in dat ik een Rijks erkend leraar ben binnen Judobond Nederland.
Vanaf 2001 ben ik aan de slag gegaan met lesgeven binnen onze mooie club. Zowel aan de groepen jeugd als aan de senioren. Naast het lesgeven, speelt ook het maken van goede lessen en het begeleiden van leerlingen, een grote rol. Vanaf 2001 tot heden is ook in die ontwikkeling veel veranderd. Het vertalen van de praktijk naar technieken is een pluspunt van onze club. We zijn zeer praktisch ingesteld en dat hoor je dan ook vaak terug van de externe examinatoren en het publiek. Voor onze groepen nemen we ook het mentale aspect mee in de trainingen. Keuzes maken voordat je in een situatie terecht komt en je niet meer anders kunt dan jezelf verdedigen. Je moet dan denken aan de juiste situatie inschatten en een eventuele keuze maken om misschien weggaan om fysiek contact te voorkomen. Het zien van vluchtwegen maar ook durven aangeven dat je niet wilt vechten.
Je ziet de leerlingen van de jeugdgroepen hier ook in groeien en dat geeft me een trots gevoel. Verder zit ik ook in de Dan Graden Commissie Zuid Nederland. Daar ben ik tafelvoorzitter en we nemen daar de examens af tot derde dan Jiu Jitsu. Ook het geven van Stages en begeleiden op districtsniveau behoort bij deze taak als commissielid. In 25 jaar tijd is het nog steeds een grote passie van mij. Momenteel ben ik vijfde dan Jiu Jitsu en eerste dan Judo. Naast het Jiu Jitsu heb ik een eigen dojo thuis waar ik regelmatig boks en kickboks. Ik hoop deze mooie sport nog vele jaren te kunnen blijven doen met passie binnen onze mooie club. 

Pascal van Nispen

3e dan (jiu-jitsu leraar A)

In 2005 begonnen met Jiu-jitsu bij Kihon. 
Waarom vind ik het jiu-jitsu zo leuk? Het is enorm mooie combinatie van fysieke (kracht,  flexibiliteit,  conditie, coördinatie) en mentale (focus, veerkracht, zelfvertrouwen) componenten. Maar waarom dan bij Kihon? Kihon is een club waarbij iedereen op zijn eigen niveau het jiu-jitsu kan beoefenen waarbij toepasbaarheid en realiteit als uitgangspunt dienen. Geen fratsen, recht toe recht aan. 
En, niet op de minste plaats, is de sfeer onderling heel erg goed. Dat is wat deze club zo mooi maakt.

Iwan van der Lee

3e dan (jiu-jitsu leraar A & B)

Ik ben Iwan van der Lee: Trainer Jiu Jitsu, Old School Jiu Jitsu

In mijn jeugd ben ik in aanraking gekomen met Jiu Jitsu en Karate. Op een gegeven moment strooide de pubertijd roet in het eten en ben ik gestopt. Toen vele jaren later mijn kinderen Jiu Jitsu beoefende bij Kihon begon het toch weer te kriebelen en ben ik opnieuw begonnen, dit met de smoes dat een band alleen bedoeld is om je pak dicht te knopen om zodoende niet te hard te moeten trainen. Na het behalen van mijn “zwarte band”  (waarvoor je toch hard moet trainen) begonnen met ondersteuning te bieden bij de jeugdlessen om van daaruit de opleiding Jitsu leraar A te volgen om als gediplomeerd docent aan de slag te kunnen.

Schuiven naar boven